Alles over de Lychee


Uiterlijk: 
Een ronde, veelal rood tot roze gekleurde vrucht van ca. 3 cm doorsnede. De schil is dun en voelt leerachtig aan en is licht gebobbeld. Het vruchtvlees is glazig wit en er bevindt zich een langwerpige bruine pit midden in de lychee.

Landen van herkomst: 
De lychee wordt geïmporteerd uit Madagaskar, Mauritius, Zuid Afrika, Israël en Azië.

Aanvoer:
Het hele jaar door rond, met de grootste aankomsten in het winterseizoen, eind december tot en met eind februari.

Smaak:
De lychee is sappig zoet van smaak.

Narijpen:
Lychees worden rijp geplukt en kunnen direct na aankomst gegeten worden.

Aansnijden:
Het schilletje van de lychee breekt gemakkelijk onder de druk van een vinger en/of nagel en laat zich dan gemakkelijk van het vruchtvlees verwijderen.

Voedingswaarde per 100 gram:
Calorieën: 68 Kcal Calcium: 8 mg
Eiwit: 1 gr Vit B2: 0,05 mg
Koolhydraten: 16 tot 20 gr Vit C: 42 mg
IJzer: 0,4 mg