Alles over de Mango


Uiterlijk: 
De mango is een niervormige tot ronde vrucht die groenrood tot groengeel van kleur is. De leerachtige schil is niet eetbaar. In de lengte van de mango zit een grote smalle pit die meestal stevig aan het vruchtvlees vastzit.

Landen van herkomst: 
In alle tropische gebieden ter wereld vindt men mango's

Aanvoer:
Het hele jaar door rond uit de verschillende productiegebieden ter wereld.

Smaak:
De rijpe mango is zoet van smaak met een vleugje perzik erin. Een mango is rijp als de schil bij zacht indrukken meegeeft en de vrucht zoet begint te ruiken.

Narijpen:
Kan het best bij kamertemperatuur tussen 20 en 24°C. Probeer langdurig bewaren in de koelkast te vermijden omdat de mango dan zwart gaat verkleuren en gaat bederven.

Aansnijden:
Snijd twee helften van de mango aan weerszijden van de pit. Neem een helft in de hand en snijd met een mes, zonder door de schil te gaan, blokjes in het vruchtvlees. Druk de schil naar binnen en de blokjes komen naar boven en u kunt zonder al te veel moeite de blokjes van de schil snijden.

Bijzonderheden:
Mangovlekken zijn moeilijk te verwijderen. Mango's nemen makkelijk een geur aan en mogen niet bij sterk ruikende producten worden opgeslagen. Mango in combinatie met melkproducten kan allergische reacties oproepen.

Voedingswaarde per 100 gram:
Calorieën: 60 Kcal Vit.A: 0,21 mg
Koolhydraten: 15 gram Vit B1 0,05 mg
Calcium: 10 mg Vit B2: 0,06 mg
Natrium: 3 mg Vit B6: 0,16 mg
Kalium: 214 mg Vit C: 53 mg
IJzer: 0,8 mg B-Caroteen: 0,45 mg