Alles over de Rambutan


Uiterlijk: 
Een ronde of ovaalvormige vrucht van ca 4 tot 5 cm doorsnede. De schil is leerachtig, rood gekleurd. Op de schil staan rode haren die een groen topje kunnen hebben. De schil is eetbaar. Het vruchtvlees is stevig, glazig wit en in het midden van de rambutan zit een grote ronde pit.

Landen van herkomst: 
Thailand en Indonesië.

Aanvoer:
Het hele jaar rond.

Smaak:
De rambutan is familie van de lychee en de smaak is zoet. Echter de rambutan is wat minder sappig dan de lychee.

Narijpen:
Een rambutan wordt eetrijp geplukt en hoeft dus niet na te rijpen.

Bijzonderheden:
U kunt de lychee en de rambutan het beste koel bewaren in de fruitlade van de koelkast. In de koelkast zijn ze na aankoop nog maximaal een week houdbaar.

Voedingswaarde per 100 gram:
Calorieën: 68 Kcal Calcium: 8 mg
Eiwit: 1 gr Vit B2: 0,05 mg
Koolhydraten: 16 tot 20 gr Vit C: 42 mg
IJzer: 0,4 mg