Alles over de Carambola


Uiterlijk: 
Een vijfhoekige groen-gele vrucht. Bij dwars doorsnijden van de vrucht ontstaan er sterretjes. De schil van de carambola is erg dun en kan samen met het vruchtvlees gegeten worden. Het vruchtvlees is ook groengeel gekleurd.

Landen van herkomst: 
Maleisië en Israël.

Aanvoer:
Het hele jaar rond.

Smaak:
De carambola is erg sappig is fris zoetzuur van smaak.

Narijpen:
Een groene carambola rijpt na bij kamertemperatuuur en kleurt dan geel door. Eventueel verkleuren de ribben van de carambola wat bruin.

Aansnijden:
Leg de carambola op twee ribben neer en snijd overlangs sterretjes. Eventueel kunt u de ribben van de carambola wegsnijden als deze bruin verkleurd zijn.

Voedingswaarde per 100 gram:

Calorieën: 40 Kcal B-caroteen: 0,02-0,15 mg
Vit. A: zeer hoog IJzer: 0,6 tot 1,5 mg
Vit. C: 16-40 mg    
Het zuur in de carambola is voornamelijk oxaalzuur.