Penne en asperges

Aantal personen: 6

Benodigdheden

- 1 kg groene asperges
- 500 gr penne (pasta)
- 750 gr ontvelde tomaten in grove stukjes gesneden (vers of uit blik)
- 80 gr boter
- 40 ml olijfolie
- 2 eetlepels verse basilicum of een halve eetlepel gedroogde basilicum
- 1 grote, fijngesneden ui
- 2 eieren
- 80 gr parmezaanse kaas
- zout
- peper

Bereiding

Smelt de helft van de boter en een eetlepel olie in een braadpan. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze totdat ze glazig zijn. Voeg de tomaten, basilicum, zout en peper toe en laat het 30 minutes pruttelen met een deksel op de pan. Was de asperges, verwijder een stukje van de uiteinden dat ingedroogd is en kook de asperges in water met wat zout ongeveer 10 minuten. Giet de asperges af en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Houd de topjes apart. Voeg de rest van de asperges bij de saus en laat het 5 minuten meekoken. Breng een pan met water aan de kook voeg wat zout en een eetlepel olie toe. Kook de pasta volgens de voorschriften gaar, zorg er voor dat de pasta niet te gaar wordt. Voeg de aspergetoppen bij de saus en haal de saus van het vuur. Voeg de eieren toe en roer deze door de saus. Giet de pasta af en doe ze in een schaal en voeg de rest van de boter toe. Roer dit goed door elkaar en voeg de saus en de geraspte kaas toe. De penne met asperges zijn klaar om te worden opgediend.

Print deze pagina!