Rauwe groene aspergesalade

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 800 gr groene asperges
- 1 krop lollo rosso of eikenbladsla
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 bosje bosui
- 300 gr krielaardappelen
- 6 eetlepels olie
- 2 eetlepels wijnazijn
- sap van 1 citroen of limoen
- 1 ui
- peper
- zout
- verse peterselie

Bereiding

Het mooiste is om van de asperges alleen de toppen van ongeveer 5 tot 6 centimeter te gebruiken, de onderste helft kunt u gebruiken voor aspergesoep. Was de sla en laat ze goed uitlekken of maak droog in een slamolen. Snijd de paprika en tomaten in blokjes en snijd de bosui in fijne ringetjes. Kook de krielaardappelen en pel ze eventueel. Rangschik alle ingrediënten voor de sla op vier borden. Mweng voor de saus de olie, wijnazijn en citroensap met de fijngehakte ui en doe er naar smaak zout, peper en peterselie door. Giet deze saus over de salade.

Print deze pagina!