Rijstebrij met kaki's

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 3 kaki's,
- 0,4 l melk
- 1 theelepel boter
- 1 eetlepel suiker
- citroenschil
- 100 gr paprijst
- 200 gr slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 tot 2 eetlepels citroensap

Bereiding

Schil de kaki's en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg het vruchtvlees voor enkele uren in de diepvries. Breng de melk met boter, suiker en de citroenschil aan de kook. Doe de rijst erbij en laat de rijst volgens de aanwijzingen gaar koken. Zorg daarbij dat de rijst niet droogkookt en voeg zonodig wat melk erbij. Verwijder de citroenschil als de rijst gaar is. Voeg de poedersuiker bij de slagroom en sla de room stijf en doe deze in een slagroomspuit. Doe het vruchtvlees van de kaki's in een schaal en bedruppel deze met citroensap. Schep de warme rijst over de kaki's en maak slagroomtoefjes op de rijst.

Print deze pagina!