Asperge-gratin

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 1kg groene asperges
- 800 gr vastkokende aardappels (Nicola)
- 300 gr schouderham
- 300 gr crème fraiche
- 100 gr geraspte Emmentaler
- 1 knoflook teen
- boter
- zout

Bereiding

Asperges eventueel aan de onderkant schillen en in 3 tot 4 centimeter grote stukjes snijden. Laat ze in kokend water 5 tot 10 minuten koken, giet het water af en laat ze afkoelen. Was de aardappelen en kook ze in de schil. Pel ze als ze gaar zijn en snijd ze in dunnen plakjes. Snijd de ham in kleine blokjes. Vet een vuurvaste vorm in met boter en leg de aardappels, ham en asperges laag voor laag in de schaal. Meng de crème fraiche met zout, peper en uitgeperste knoflooken verdeel dit over de schaal. Strooi als laatste de geraspte Emmentaler er over en bak in een oven tussen de 180 en 200°C in ongeveer 20 minuten bruin.

Print deze pagina!