Varkensfricandeau met passievruchtsaus

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 6 verse passievruchten
- 150 gr zachte boter
- 1dl passiefruitsap (uit pak)
- 500 gr varkensfricandeau
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel maizena
- zout
- peper

Bereiding

2 passievruchten halveren, vruchtvlees eruitscheppen en in een kommetje doen en losroeren. 4 passievruchten bijna halveren (opengesneden helften ca 1 cm aan elkaar laten. Vruchtvlees eruit scheppen en door een zeef in een kom wrijven. Lege vruchten bewaren. Doe in de kom 2 eetlepels sap, 75gr boter, zout en peper en meng het door elkaar. Telkens 1 vruchthelft vullen met passiefruitboter, andere helft met losgeroerd vruchtvlees. In de koelkast wegzetten. Schenk de rest van het sap in een maatbeker en aanvullen met sap uit het pak tot 1 dl. Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder. Verwarm in een braadpan 75 gr boter en bak het vlees in ca. 10 minuten rondom bruin en laat het dan in 30 minuten gaar braden. Draai het vlees af en toe om. Meng de maizena met 2 eetlepels water en roer tot een glad papje. Neem het vlees uit de pan en doe 5 eetlepels water bij het bakvocht. Roer het passiefruitsap erdoor en verwarm het al roerend. Zeef de ontstane jus en doe de jus terug in de pan, voeg het maizena mengsel toe en roer tot er een lichtgebonden saus ontstaat. Snijd het vlees in dunne plakjes en rangschik dit op de borden en giet er wat saus overheen, garneer met de opgevulde passievruchten.

Print deze pagina!