Cactusvijgen-vruchtenbeker met mascarpone

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 2 cactusvijgen
- 12 verse dadels
- sap van een ½ citroen
- 4 eetlepels poedersuiker
- 2 eieren
- 150 gr mascarpone
- zout
- 100 gr slagroom
- 2 lange vingers
- 4 blaadjes citroenmelisse

Bereiding

Dadels wassen, eventueel schillen, halveren en ontpitten. De schil van de cactusvijgen halen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Het citroensap met een eetlepel poedersuiker mengen en over de vrucht verdelen. Daarna toegedekt in de koelkast zetten. De eieren splitsen. Eigeel met het overige poedersuiker schuimig mixen, de mascarpone toevoegen en cremig roeren. Eiwit met wat zout stijf slaan. De slagroom ook stijf slaan en met het eiwit mengen. De vruchten en de creme laag voor laag in 4 hoge dessertglazen doen met een toef creme bovenop. Tot serveren in de koelkast zetten. Met gebroken lange vingers en citroenmelisse garneren.

Print deze pagina!