Carambola compote met vanillerijst

Aantal personen: 4

Benodigdheden

Voor de compote:
- 5 carambola's (± 250 gr)
- 75 gr suiker
- ca ½ dl water

Voor de vanillerijst:
- ½ vanillestokje
- ½ liter melk
- 50 gr paprijst
- ½ dl slagroom
- 2½ eetlepel custardpoeder
- 2 eetlepels suiker

Bereiding

Carambola's wassen en in plakjes snijden. Met weinig water en suiker aan de kook brengen en in ± 20 minuten laten stoven tot een compote. Af laten koelen. Voor de vanillerijst het vanillestokje opensnijden. Samen met de melk in een pan aan de kook brengen. Nu de gewassen rijst toevoegen. Rijst in ± 1 uur gaar koken. Af en toe roeren. In een kommetje custardpoeder met suiker en slagroom tot een papje roeren. Vanillestokje uit de rijst verwijderen. Het papje onder goed roeren aan de rijst toevoegen totdat een gebonden vla ontstaat. Af laten kolen. Vanillerijst over 4 schaaltjes verdelen en de compote hierop scheppen.

Uit: 'Bijzondere groenten en vruchten', Stichting Propaganda Groenten en Fruit.



Print deze pagina!