Carambola-papaya chutney

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 4 carambola's in plakjes gesneden
- 2 rijpe papaya's in blokjes gesneden
- 1 fijn gesnipperde ui
- het sap van 2 limoenen of citroenen
- 6 dl witte azijn
- 125 gr fijngehakte walnoten
- 125 gr gele rozijnen
- 700 gr suiker
- 1 theelepel gemalen gember en afhankelijk of u er een hete chutney van wilt maken nog een kwart rode hete peper

Bereiding

Breng deze ingrediënten onder voortdurend roeren aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken. Haal de pan van de warmtebron en laat de inhoud tot kamertemperatuur afkoelen. Hierna 24 uur koud wegzetten om de smaak van de verschillende ingrediënten goed tot zijn recht te laten komen. De volgende dag au-bain-marie verwarmen, eventueel pureren en serveren bij vleesgerechten.

Print deze pagina!