Mangosalade

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 200 gr tauge
- 1 tot 2 rijpe mango's
- 1 kleine ui
- 2 grote tomaten
- 1 steeltje citroengras (sereh)
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels soyasaus
- zout
- witte peper uit de molen
- eventueel 1 eetlepel gehakte pinda's om er overheen te strooien

Bereiding

De taugé in een schaal doen en met kokend water overgieten en 10 minuten afgedekt laten staan. Dan afgieten, uit laten lekken en laten afkoelen. Mango's halveren. Houd rekening met de grote pit in het midden. Schil de helften en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. De ui klein snijden, de tomaten in kleine stukjes snijden. Het citroengras wassen en het lichtgekleurde zachte gedeelte fijn hakken. Taugé, tomaten en ui en het kleingehakte citroengras mengen. Op smaak brengen met limoensap, soyasaus, zout en peper. Ten slotte het mangovruchtvlees erbij doen. U kunt de salade desgewenst bestrooien met wat fijngehakte pinda's.

Print deze pagina!