Met asperges gevuld bladerdeeg

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 300 gr bladerdeeg
- 1 eidooier
- 750 gr groene asperges
- 1 ui
- 1 eetlepel boter
- 100 gr mager spek
- 1 eetlepel meel
- 1/2 liter melk
- zout
- witte peper
- wat slabladen en cocktailtomaatjes om te garneren

Bereiding

Ontdooi het bladerdeeg. Deel de plakken bladerdeeg zo dat er 8 plakjes van 8 bij 8 cm ontstaan. Leg deze vierkantjes op bakpapier om een bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Bak de vierkantjes in een voorgewarmde oven in 20 minuten bij 200°C. Schil de asperges eventueel aan de onderkant, snijd ze in stukjes van 3 cm lengte en laat ze in kokend water met wat zout gaar worden. Snijd de ui en het spek fijn, bak het licht aan in boter en doe er iets meel bij en het mengsel blijven roeren tot het lichtgeel van kleur is. Breng ondertussen de melk aan de kook en giet onder voortdurend roeren de melk bij het mengsel. Wrijf het mengsel door een zeef. Snijd uit de bladerdeegpasteitje een vierkante dat als deksel kan dienen. Doe de asperges in de ontstane ruimte en giet de saus erover. Zet het dekseltje op de asperges en garneer met slabladeren en cocktailtomaatjes.

Print deze pagina!