Opgerolde koek met roomkaas en physalis

Aantal personen: 10

Benodigdheden

Voor het deeg:
- 6 eigelen
- 80 gr suiker
- een snuifje zout
- 4 eiwitten
- 70 gr bloem
- 20 gr maïsmeel
- 1 afgestreken theelepel bakpoeder
- 6 eetlepels water

Voor de vulling:
- 250 gr kwark of cottage chees
- ½ theelepel geraspte citroenschil
- 2 eigelen
- 100 gr suiker
- 1/8 liter melk
- 5 blaadjes witte gelatine
- ¼ liter slagroom gezoet met suiker
- 300 gr physalis
- voor de decoratie wat poedersuiker

Bereiding

Voor het deeg: Klop de eigelen met suiker, zout en water tot een schuimige massa, Voeg de bloem, het maismeel en het bakpoeder toe en schep er de tot sneeuw geklopte eiwitten door heen. Leg een ingevet bakpapier op de ovenplaat en verdeel het deel hierover tot de plaat volledig bedekt is. Bak gedurende 12 à 15 minuten op 200°c. Voor de vulling: de kwark laten uitlekken, eventueel door een zeef doen en even apart zetten. Verwarm de eigelen samen met de suiker, melk en de geraspte citroenschil en onder voortdurend roeren het mengsel laten indikken. Let op dit mengsel mag niet koken. Week de gelatine in koud water en wring het uit. Voeg de gelatine aan het mengsel toe en roer totdat alles is opgelost. Laat de vulling afkoelen tot hij lauw is. Voeg er de kaas aan toe en de opgeklopte room voor de gelatine begint te binden. Verdeel de vulling gelijkmatig over de koek. Verdeel hierover de physalis die uit het lampionnetje zijn gehaald en druk ze licht aan. Rol de koek op als de vulling begint op te stijven. Versier de rol met poedersuiker.

Print deze pagina!