Ovenschotel met ananas

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 8 schijven verse ananas
- citroen- of limoensap en geraspte schil van de citroen of limoen
- 3 eieren
- 100 gr suiker
- 2 dl melk
- 8 sneetjes oud brood zonder korst (wit of bruin)
- boter

Bereiding

Halveer de ananasschijven en besprenkel ze met citroensap. Week de sneetjes brood in een mengsel van losgeklopt ei en geraspte schil van de citroen of limoen, de helft van de suiker en de melk. Beboter een ovenvaste schaal en leg de helft van het brood erin. Bedek dit met de ananas en leg de rest van het brood en het mengsel er als een gladde laag bovenop. Splits de eieren in dooier en wit, roer de dooiers met de rest van de suiker schuimig en schep er de stijfgeslagen eiwitten door. Dek hiermee de schaal af. Laat het in ca. 30 minuten in een matig warme oven gaar en lichtbruin worden. Het kan warm of koud als nagerecht worden geserveerd.

Uit:' Bijzondere groenten en vruchten', Stichting Propaganda Groenten en Fruit



Print deze pagina!